ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ ΖΑΝΤΩΝ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ
Η Alcoa® Wheels μετρά πολλά χρόνια εμπειρίας στον κλάδο κατασκευής ζαντών αλουμινίου. Στην πραγματικότητα εφηύρε τη σφυρήλατη ζάντα αλουμινίου το 1948. Οι ζάντες μας κατασκευάζονται σε ένα αυτοματοποιημένο εργοστάσιο τελευταίας τεχνολογίας, σύμφωνα με μια ειδική διαδικασία σφυρηλάτησης που έχει σχεδιάσει η Alcoa. Το 2016 η Alcoa χωρίστηκε σε 2 εταιρίες : Alcoa και Howmet Aerospace. Οι ζάντες Alcoa παράγονται από την Howmet Aerospace Wheel and Transportation Products που είναι τμήμα του ομίλου επιχειρήσεων Howmet Aerospace.
Οι ζάντες μας είναι διαθέσιμες σε ένα μεγάλο εύρος διαστάσεων, από 17.5”/19.5” έως μια μεγάλη ποικιλία των 22.5”. Δηλώνουμε περήφανα ότι οι ζάντες μας είναι οι πρώτες ζάντες αλουμινίου που δοκιμάστηκαν και εγκρίθηκαν από όλους τους κατασκευαστές φορτηγών και λεωφορείων της Ευρώπης. Τα υψηλής ποιότητας προϊόντα μας συγκαταλέγονται σε όλους τους καταλόγους ανταλλακτικών OEM για φορτηγά και λεωφορεία. Η Alcoa® Wheels είναι σειρά προϊόντων της Howmet Aerospace.

ΟΙ ΖΑΝΤΕΣ ALCOA® WHEELS ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΕΚΤΙΚΕΣ
Οι ζάντες της Alcoa® Wheels περνούν με επιτυχία τη δοκιμή LBF, μια απαίτηση στην οποία πάντα επιμένουν οι κατασκευαστές φορτηγών. Η δοκιμή LBF είναι μια δοκιμή διαξονικής καταπόνησης για ζάντες φορτηγών. Κατά τη δοκιμή της ανθεκτικότητας μιας ζάντας, λαμβάνονται υπόψη οι πραγματικές συνθήκες οδήγησης (περιστροφή, κάμψη και λειτουργικές συνθήκες φόρτωσης). Ο Σύνδεσμος Ευρωπαίων Κατασκευαστών Ζαντών (EUWA) δηλώνει ότι οι ζάντες πρέπει να αντέχουν σε φορτία που να αντιστοιχούν σε δοκιμές 1,5 εκατομμυρίου χιλιομέτρων.

ΟΙ HOWMET AEROSPACE ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΖΑΝΤΕΣ ALCOA® WHEELS
Η Alcoa® Wheels βρίσκεται κυριολεκτικά παντού! Δεν είμαστε μόνο πρωτοπόροι στη βιομηχανία αλουμινίου, αλλά κατέχουμε επίσης ηγετική θέση στην τεχνολογία, τη μηχανολογική σχεδίαση και την κατασκευή ελαφρών μετάλλων. Καινοτομούμε με λύσεις πολλαπλών υλικών που προάγουν τον κόσμο μας. Οι τεχνολογίες μας ενισχύουν τις μεταφορές και βελτιώνουν τόσο τα ηλεκτρονικά καταναλωτικά προϊόντα όσο και τα βιομηχανικά προϊόντα. Σήμερα, απασχολούμε 59000 ανθρώπους και αποτελούμε σταθερή αξία σε 30 χώρες.