Οι ζάντες αλουμινίου αποτελούν το στοιχείο εκείνο που θα αναδείξει το γούστο σε κάθε όχημα που θα τοποθετηθούν. Για εμάς ζάντες αλουμινίου σημαίνουν Alcoa® Wheels: ομορφιά, αντοχή, ευκολία στη συντήρηση! Αναλυτικά, τα πλεονεκτήματα των ζαντών της Alcoa® Wheels είναι:

Μειωμένο βάρος: έως και 47% ελαφρύτερες από τις σιδερένιες
Με τη μετάβαση από σιδερένια σε αλουμινένια ζάντα της Alcoa® Wheels, έχετε μειωμένο βάρος
έως και κατά 47%, ανάλογα με τις διαστάσεις των ζαντών, γεγονός που σας επιτρέπει να:
• Αυξήσετε το ωφέλιμο φορτίο του οχήματος
• Μειώσετε τα λειτουργικά σας έξοδα
• Ενισχύσετε την κερδοφορία σας

Μεγαλύτερη αντοχή από το σίδερο και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Οι σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου Alcoa® Wheels έχουν κυριολεκτικά μεγαλύτερη αντοχή από τις σιδερένιες.

Αποτελέσματα δοκιμών υψηλής αντοχής
Οι ζάντες τοποθετούνται σε μια πρέσα, η οποία συνεχίζει να κλείνει μέχρι η ζάντα παραμορφωθεί κατά 5 εκατοστά. Μια σφυρήλατη ζάντα της Alcoa® Wheels μπορεί να αντέξει σε φορτίο 71.200 κιλών πριν αρχίσει να παραμορφώνεται. Η στεφάνη μιας σιδερένιας ζάντας αρχίζει να παραμορφώνεται σε φορτίο μόλις 13.700 κιλών Οι ζάντες της Alcoa® Wheels είναι 5 φορές πιο ισχυρές!
Αποτελέσματα δοκιμών κρούσης – Ιαπωνική δοκιμή JWL
Προσομοιώνει ένα όχημα που χτυπά ένα ψηλό κράσπεδο με ταχύτητα 50 χλμ/ώρα. Ένα βάρος 910 κιλών πέφτει πάνω στο συγκρότημα ελαστικού και ζάντας.
• Οι σιδερένιες ζάντες εμφανίζουν εκτεταμένη παραμόρφωση της στεφάνης και απώλεια αέρα
• Οι ζάντες κράματος αλουμινίου σπάνε
• Οι ζάντες της Alcoa® Wheels περνούν με επιτυχία και αυτή τη δοκιμή!
Όλα αυτά μεταφράζονται σε λιγότερες διακοπές λειτουργίας των οχημάτων του στόλου σας. Σε λειτουργία, οι σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου της Alcoa® Wheels διαρκούν συνήθως 20 χρόνια ή και παραπάνω.

    

Οικονομία στα καύσιμα
Η επιλογή σφυρήλατων ζαντών αλουμινίου προσφέρει σαφή πλεονεκτήματα. Όχι μόνο για στόλους οχημάτων και κατασκευαστές, αλλά και για πόλεις, δήμους, πολίτες, φορολογούμενους και, το πιο σημαντικό, για το περιβάλλον. Οι σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου της Alcoa® Wheels τοποθετούνται σε πλήθος υβριδικών λεωφορείων. Οι βασικές παράμετροι μετρώνται συστηματικά και συγκρίνονται με εκείνες των λεωφορείων που διαθέτουν σιδερένιες ζάντες. Σε μια χρονική περίοδο 6 -7 μηνών, στα υβριδικά λεωφορεία παρατηρείται εξοικονόμηση καυσίμου σε ποσοστό άνω του 1%. Αυτό σημαίνει περαιτέρω μειώσεις κόστους και συμβολή σε ένα καθαρότερο περιβάλλον.

Μείωση εκπομπών CO₂

Οι σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου της Alcoa® Wheels μειώνουν σημαντικά το αποτύπωμα άνθρακα των επαγγελματικών οχημάτων:
• Η αντικατάσταση 12 σιδερένιων ζαντών με ζάντες αλουμινίου, επιφέρει μείωση των εκπομπών CO₂ κατά 13,3 μετρικούς τόνους καθ’ όλη τη διάρκεια ζωής των ζαντών (1,5 εκατομμύριο χιλιόμετρα)
• Οι ζάντες της Alcoa® Wheels διαθέτουν πιστοποίηση Cradle to CradleCM, επιβεβαιώνοντας το γεγονός ότι πρόκειται για
προϊόντα ασφαλή και συμβατά με το περιβάλλον.
Απόδοση ελαστικών

Οι ζάντες της Alcoa® Wheels είναι σφυρηλατημένες και υποβάλλονται σε μηχανική κατεργασία εξολοκλήρου μέσω εργαλειομηχανών CNC. Έχουν βελτιωμένη συμπεριφορά στο δρόμο και επιδεικνύουν καλύτερη φθορά ελαστικών σε σύγκριση με τις πρεσαριστές και συγκολλημένες σιδερένιες ζάντες. Έτσι, υποστηρίζεται και η αντίσταση κύλισης.

Και όχι μόνο αυτό! Το αλουμίνιο είναι 3 φορές πιο αγώγιμο από το σίδερο και αποτελεί το υλικό επιλογής για τις ψύκτρες σε φορητούς υπολογιστές και για τα πτερύγια των ψυγείων στα αυτοκίνητα και τα φορτηγά, καθώς βοηθά στην απαγωγή της θερμότητας. Η θερμότητα είναι ο σημαντικότερος εχθρός όσον αφορά τη διάρκεια ζωής του ελαστικού, την απόδοση των φρένων και τη διάρκεια ζωής στα τακάκια.

  

Οι ζάντες αλουμινίου διατίθενται σε 3 φινιρίσματα:

Dura-Bright®, Level One® και Brushed:

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ, ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ
Οι ζάντες της Alcoa® Wheels διατίθενται με φινίρισμα Dura-Bright® EVO (πατενταρισμένη κατεργασία επιφανειών), διατηρώντας τη γυαλάδα τους για αρκετά χρόνια χωρίς την ανάγκη γυαλίσματος. Η συντήρηση είναι εξαιρετικά εύκολη χάρη στην ενισχυμένη προστασία της ειδικά κατεργασμένης επιφάνειας αλουμινίου. Οι ζάντες Dura-Bright® EVO μπορούν να αντέξουν σε χημικά καθαρισμού με pH από 2 έως 12. Το Dura-Bright® δεν είναι επίστρωση, αλλά κατεργασία επιφάνειας που διεισδύει στο αλουμίνιο και ενσωματώνεται στη ζάντα. Δεν φθείρεται όπως οι συμβατικές επιστρώσεις (π.χ. ρωγμές, ξεφλούδισμα ή διάβρωση).
Η κατεργασία Dura-Bright® είναι διαθέσιμη σχεδόν σε όλες τις διαστάσεις ζαντών της Alcoa® Wheels. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στο φύλλο προδιαγραφών των ζαντών Alcoa® Wheels, το οποίο είναι διαθέσιμο προς λήψη στη διαδικτυακή μας τοποθεσία www.alcoawheelseurope.com.

  

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της Alcoa® Wheels

 ΠΙΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ

Η προηγμένη τεχνολογία επεξεργασίας LvL ONE® της Arconic δίνει εξαιρετικά αποτελέσματα φινιρίσματος. Η LvL ONE® έχει ομαλότερη και πιο γυαλιστερή επιφάνεια από το φινίρισμα Brushed, αλλά απαιτεί την ίδια διαδικασία συντήρησης. Εάν η γυαλισμένη επιφάνεια είναι το ζητούμενο, τότε απαιτείται γυάλισμα. Ωστόσο, η ζάντα έχει εξαιρετική εμφάνιση και διαθέτει τα ίδια πλεονεκτήματα με τα άλλα φινιρίσματα της Alcoa® Wheels.

ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΦΙΝΙΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΓΟΥΣΤΑ

Το Brushed της Alcoa® Wheels είναι ένα βασικό φινίρισμα. Οι ζάντες με φινίρισμα Brushed χρησιμοποιούνται ευρέως σε μεγάλους στόλους οχημάτων, όπου γίνεται συχνή εναλλαγή ρυμουλκούμενων. Οι ζάντες Brushed της Alcoa® Wheels δεν σκουριάζουν και δεν χρειάζεται να ξαναβαφούν.